EET-IDEE Boerderijwinkel Quaedvlieg

Heerlerbaan 146a
6418 CJ Heerlen
(045) 541 08 85

Advies

Bij de groenteman kunt u terecht voor al uw vragen over groenten en fruit. Want naast de beste producten biedt de groenteman u nog iets anders, namelijk aandacht en advies. De groenteman is uw persoonlijke voedingsadviseur. Hij helpt u bij het maken van gezonde, lekkere, verantwoorde en verrassende keuze. Advies en persoonlijke aandacht bij de groenteman zijn heel normaal. Deze vakman kan u echt alles vertellen over zijn producten!

Nieuws & tips

Familie van…

Ken jij het neefje van broccoli en bloemkool al? Dat is koolrabi! Je kunt koolrabi lekker roerbakken of door de salade doen. Of probeer het eens in een ovenschotel, op een sandwich, of serveer koolrabi bij een stuk vlees. Heelrijk veelzijdig en met gemak klaar te maken! Vraag je groentespecialist voor tips!

Onze trots de aardbeien

Onze Hollandse aardbeien zijn gegarandeerd zoet. Ze zitten boordevol vitamine C en foliumzuur en bevatten weinig calorieën. Een zomerkoninkje dat zéker de moeite waard is! Eet zes aardbeien en je hebt al genoeg vitamine C voor de hele dag binnen! Was de aardbeien vlak voordat je ze op eet. Aardbeien hebben namelijk de eigenschap dat ze vocht opzuigen. Als ze gewassen worden en daarna weggelegd worden, trekt het vocht in de vrucht. Dat geeft een waterige smaak. Verwijder de kroontjes ook pas vlak voordat je de aardbeien eet.

Variëren met bleekselderij

Je kunt eindeloos variëren met bleekselderij. Het kan rauw, gestoomd, gekookt of geroerbakt worden gegeten. Het is lekker in salades, als tussendoortje of snack gevuld met een sausje of in pastasauzen. Bleekselderij is ook een smakelijke toevoeging in soep en kan verwerkt worden in groentesapjes. Het blad van bleekselderij kun je niet eten. Als je het kookt, wordt het bitter.

Perziken van de BBQ

Probeer eens perziken van de BBQ! Dit is heerlijk, zoet en lekker met bijvoorbeeld een bolletje ijs of een bakje (Griekse) yoghurt met honing en een beetje vanille. Lekker als toetje! En heb je nu geen BBQ in de buurt? Het kan ook in de oven.

De schil van de kiwi

Wist je dat je de schil van een kiwi kunt opeten? Het klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar de schil bevat ontzettend veel vezels. Als je de haartjes van de schil borstelt en de kiwi wast dan smaakt hij lekkerder. Het proberen waard!

Iceberg-sla

Wist je dat ijsbergsla in veel meer gerechten te gebruiken is dan alleen als salade? Heerlijk op een sandwich, in een stamppot of zelf in de soep! Het is een knapperige sla soort met stevige, glanzende bladeren. Zijn naam heeft hij te danken aan de manier waarop hij vroeger getransporteerd werd. De sla werd namelijk met een berg ijs bedekt, zodat hij zo vers mogelijk bleef.

Gebruik de banaan eens anders

Iedereen kent wel de zoete bananen die wij als fruit eten. Maar heb je ook wel eens kook- of bakbananen geprobeerd? Dit is een ander type banaan. Het bevat minder suiker en meer zetmeel. Deze bananen worden onrijp gekookt of gebakken.

Geen appel maar een bes

De granaatappel wordt ook wel de Chinese appel genoemd, maar komt oorspronkelijk uit Iran. In feite behoort de granaatappel niet tot de appels, het is eigenlijk een bessensoort. Dit zou je niet zeggen gezien de grote van de vrucht. Ook de forse en rode schil zet je nog wel eens op het verkeerde been, maar het is écht een bes.

De klasse en kwaliteit van de asperge

Wist je dat de klasse en de kwaliteit van de asperge voornamelijk wordt bepaald door de dikte van de asperge? Ze worden als klasse AA beoordeeld indien ze tussen de 20 en 28 millimeter zijn. De asperge moet daarnaast gaaf en recht zijn en mag geen bruine plekken hebben. En wil je testen of ze vers zijn? Wrijf ze langs elkaar, als ze een piepend geluid maken zijn ze vers! Of vraag het de groentespecialist!

EET-IDEE Boerderijwinkel Quaedvlieg

Heerlerbaan 146a
6418 CJ Heerlen
(045) 541 08 85
maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten