Heerlerbaan 146a |
6418 CJ Heerlen |
(045) 541 08 85 |
info@eet-idee.nl |
We hebben ze weer.
Franse perziken en nectarine van Louis Favel.
Al 3 generaties lang staat de naam Louis Favel bekend om nectarines en perziken van superieure kwaliteit en fantastische smaak.
'Domaine Louis FAVEL' is gelegen in Donzère, in de Drôme du Sud, de bakermat van de productie van zomerfruit: perziken, nectarines en abrikozen. De boomgaarden profiteren van een juiste bodem en uitzonderlijke klimatologische omstandigheden - droog en zonnig - die een perfecte rijping van de vruchten mogelijk maken.
In 1956 komt Louis Favel met zijn broer op de multifunctionele boerderij (pluimvee, granen, fruit etc.) van zijn vader werken. De twee broers richten zich op de fruitproductie en specialiseren zich - in eerste instantie - in perziken.
In 1989 nemen de twee zonen van Louis Favel, Laurent en Marc, de leiding van de zaak over en zetten de familietraditie van smaak en kwaliteit voort. Na verloop van tijd besluiten ze zich uitsluitend te richten op zomerfruit, perziken, nectarines en abrikozen, en altijd met kwaliteit in het vizier.
Binnen de boerderij wordt nog veel handmatig gedaan, dus door mensen in plaats van machines. Alle medewerkers 'luisteren' naar de vruchten, deze staan in alle stadia van het productieproces centraal.
Tarocco bloedsinaasappelen een ware delicatesse, die moet je echt gegeten hebben!
Deze specifieke bloedsinaasappel groeit in het gebied rond Cantania op de hellingen van de Etna in Italië. Door de rijke mineraalvolle bodem zijn de Tarocco sinaasappels zeer gezond en hebben een volle smaak. Hier zijn de dagelijkse temperatuur verschillen in deze periode zo groot zodat de sinaasappel een mooie donkere kleur krijgt.
De vruchten worden in januari rijp met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat ze hun unieke en verrukkelijke smaak behouden.
Proef de enige echte Creta Star sinaasappel en u wilt nooit meer anders!
De sinaasappels van Creta Star worden geteeld door het Griekse familiebedrijf Synergatiki. Dit bedrijf wordt gerund door de broers Giorgos en Kiriakos en zit gevestigd op het eiland Kreta in het dal van het Levka-Ori gebergte. De citrus plantage van het bedrijf strekt zich uit over ruim 200ha.
Door de vele zonuren en de koele nachten kleuren ze natuurlijk van groen naar oranje en ontwikkelen zo hun authentieke zoete smaak met heerlijk zacht vruchtvlees.
Creta Star sinaasappels worden rijp geplukt. De broers zijn altijd vol passie met de teelt bezig. Elke sinaasappel wordt haast “vertroeteld” wat ten goede komt aan de hoge kwaliteit.
Foto: de citrus plantage van de broers Synergatiki met op de achtergrond het Levka-Ori gebergte.
We hebben een nieuw vegetarisch gerecht.
SCHOTEL MARRAKESH
Na combineren, proeven, aanpassen, weer proeven, fijn-tunen, klanten laten proeven en tenslotte een laatste aanpassing zijn wij trots op het resultaat.
Gemarineerde aubergine met couscous, kikkererwten en zuidvruchten in een kruidige tomatensaus met knoflook en specerijen voor een lekkere Noord-Afrikaanse twist.
Schotel Marrakesh is gerecht van de maand dus lekker voordelig om eens te proberen.
Heerlerbaan 146a |
6418 CJ Heerlen |
(045) 541 08 85 |
info@eet-idee.nl |
maandag | Gesloten | ||
dinsdag | 09:00 | - | 17:00 |
woensdag | 09:00 | - | 17:00 |
donderdag | 09:00 | - | 17:00 |
vrijdag | 09:00 | - | 18:00 |
zaterdag | 08:30 | - | 16:00 |
zondag | Gesloten |
Deze website is een initiatief van het AGF Servicepunt en ontwikkeld door Versplatform. Zij ondersteunen groentespecialisten bij de dagelijkse promotie van hun producten en winkel.